Schone Kleren Campagne en radio 1 reisde af naar Cambodja om onderzoek te doen naar de omstandigheden in Cambodjaanse kledingfabrieken. Elke dag werd een specifiek onderwerp belicht. Luister hier de radio fragmenten terug:

Bovenstaande beelden zijn afkomstig van radio 1 journalist Roy Heerkens. Zie zijn hele filmpje op YouTube. Hieronder een overzicht van gerelateerde nieuwsitems:

Home based factory Cambodia

Misstanden in Cambodjaanse fabriek C&A

Vijf werknemers van kledingfabriek Ginwin 2 in Cambodja zijn ontslagen omdat zij lid zijn van de vakbond. C&A is de grootste afnemer van kledingproducent Ginwin 2. Ook is in de fabriek een incident geweest waarbij een toezichthouder een werknemer met een pistool onder schot hield. De opzichter is tijdelijk geschorst...

strijden-voor-eerlijke-kleren-ad

Strijden voor eerlijke kleren

Het AD besteedde aandacht aan het feit dat ik al 10 jaar strijd voor eerlijke kleding en deze week elke dag te horen ben op radio 1 over de kledingindustrie in Cambodja. (more…)

Het kledingcomplex – Radio 1

Een radioserie over de kledingindustrie in Cambodja. Hoe vrouwen hard en lang werken voor weinig loon. Onder zware omstandigheden produceren ze kleding die bij ons in de winkel ligt. Van 19 t/m 23 september, De Ochtend op NPO radio 1, 10.20 uur. (more…)